Kuglof sa medom

Objavljeno 24.11.2017. od Kata Vuletić

Sastojci

  • 2 1⁄4 šolje brašna
  • 1 1⁄2 kašikice sode bikarbone
  • 1⁄4 kašikice soli
  • 3⁄4 šolje (170 g) putera
  • 1 šolja meda
  • 3 kašike šećera
  • 2 veća jajeta
  • 1 kašikica korice pomorandže
  • 1 kašikica ekstrakta vanile

Opis

20'
50'
0
  • Rernu naviti na 175°C. Podmazati i pobrašnjaviti kalup.
  • Prosejati brašno sa praškom za pecivo i solju.
  • Mutiti puter, med i šećer dok smesa ne postane penasta.
  • Umutiti jedno po jedno jaje, rendanu koricu pomorandže i ekstrakt vanile.
  • Dodavati postepeno i brašno...
  • Pošto se dodaju svi sastojci, mutiti još pola minuta.
  • Presuti smesu u kalup i peći oko 50 minuta, mada bi dobro bilo proveravati da kolač ne zagori, jer bi med u njemu mogao tome pomoći.
  • Kad je pečen, kolač ostaviti još nekoliko minuta u kalupu, pa izvrnuti na žicu i pustiti da se ohladi.

Bonus saveti

Ovaj se kolač pravi originalno sa orange blossom medom. To je med koji naprave pčele na plantažama pomorandži kad su u cvetu. Pošto tog meda nisam imala, stavila sam bagremov pomešan sa mešavinom meda i borovnice, otprilike u odnosu 3:1.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA