KUKURUZNI HLEB

Objavljeno 05.06.2015. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 15 g svežeg pekarskog kvasca Alpha
  • 500 g kukuruznog brašna
  • 10 g soli
  • 300 g mlake vode

Opis

30'
45'
0
0
  • Sipati brašno u jednu dublju posudu, dodajte so, i izmrvite kvasac vodeći računa da ne dođe u kontak sa solju.
  • Postepeno dolivajte vodu, stalno uzimajući brašno.
  • Kada ste dodali svu vodu, testo izradite rukama.
  • Izrađeno (umešeno) testo, staviti u kalup, ostaviti da naraste 30 min,a zatim ga ubaciti u zagrejanoj pećnici na 200˚C i peći oko 45 min.
  • Kukuruzno brašno zbog svojih karakterističnih svojstava i sastava:Testo prilikom izrade se ne može formirati i povezati kao kod izrade testa sa pšeničnim brašnom. Kukuruzni hleb ima malu zapreminu, sipkastu sredinu, specifičan slatkast ukus i specifičnu aromu, zlatnu koru i sredinu, hleb brzo stari, brzo gubi vlagu i otvrdnjava. Predlogslužiti topao

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam