Lenja pita s mesom

Objavljeno 27.04.2016. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • Za kore:
  • 250g margarina
  • 1 kašičica soli
  • 15g kvasca
  • 0, 5 dl mleka
  • 500gbrašna
  • 1 jaje
  • Fil:
  • 400g mlevenog, mešanog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • biber, so, ulje
  • 2 jajeta plus jedno žumance za premazivanje
  • malo susama za posipanje gotove pite

Opis

30'
40'
1
  • Zamesite glatko testo od margarina, jajeta, mleka, kvasca , brašna i malo soli. Dobro uraditi testo i ostaviti da nadođe.
  • Nadošlo testo podeliti na dva dela.
  • Sitno seckan crni luk ispržite na malo ulja, dodajte mleveno meso i zajedno pržite sve dok meso ne omekša..Dodajte jaja i još malo pržite. Posolite, pobiberite i ostavite da se ohladi.
  • Jedan deo testa rastanjite u podmazanom plehu i premažite prženim mesom.
  • Drugi deo testa rastanjite oklagijom, pa staviti preko mesa. Premazati žumancetom, posipati susamom i peći na 200 C oko 40 min.

Bonus saveti

Odlična večera

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter