Lisnata pogača sa viršlama

Objavljeno 04.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašičiica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kafena šoljica ulja
  • 1 kašika
  • 1-2 kašike kisele pavlake
  • 1 dl mleka
  • oko 2dl tople vode i još 100 g hladnog maslaca
  • 100 g parmezana
  • 6 viršli
  • 1 jaje za premaz
  • semenke po izboru

Opis

40'
40'
0
  • Prosejati obe vrste brašna, staviti u njega sve sastojke i, dodajući smlačeno mleko i toplu vodu, umesiti gipko testo. Ostaviti ga da naraste, na ovu vrućinu, neće mu trebati mnogo vremena... Potom istresti testo na sto, razvući koru, narendati preko hladan maslac i posuti parmezanom.
  • Umotati koru u rolat.
  • Viršle iseći na pet pribliznih delova, tako da dobijemo trideset komada.
  • Sad rolat isecemo na trideset delova.Svaki deo testa istanjimo medju dlanove, stavimo koladić viršle i umotamo u lopticu.Loptice ređamo u pleh obložen pek papirom. Loptice ce biti "neuredne" zbog maslaca.
  • Ređamo ih u okrugli pleh i ostavimo da odmore. Pećnicu ugrejemo na 200 stepeni itik pred pečenje, premazemo je umućenim jajetom i pospemo semenjem po želji. Peći pogacu da fino porumeni...

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA