Ljupki cvetići

Objavljeno 07.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 750 g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kocka kvasca,
  • 1 jaje,
  • 1 dl slatke pavlake
  • 275-300 ml mleka,
  • 1 vanilin šećer
  • Za punjenje
  • malo džema od bundeve

Opis

50'
30'
0
  • Prosejati brašno, pa u njega dodati so, šećere, rendanu koricu od jednog limuna, jaje. Omekšati puter, pa ga dodati brašnu, smlačiti pavlaku, kao i mleko, pa zamesiti mekanije testo. Ako je još uvek tvrdo, dodavati malo po malo mleka, da testo bude gipko pod rukom. Ostaviti ga na toplom da odmara.
  • Oklagijom razvući koru, pa čašom vaditi krugove. Svaki krug zaseći prvo na četiri dela, pa svaku četvrtinu na još pola, da se dobije osam latica. Sekacem ići od spoljne ivice ka sredini, paziti da se rezovi ne poklope. Svako parče testa oblikovati prstima u vidu latice. Blago pritisnuti sredinu prstom, da se stvori udubljenje u koje ćemo staviti malo džema. Svaki cvetić premazati jajetom, a u sredinu staviti malo džema od bundeve. Ostaviti da odmara i peći na umerenoj temperaturi dok lepo ne porumeni.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA