Connect with Facebook
Prijava

"Lubenica" hleb

Objavljeno 04.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1-2 kašike šećera
  • 1/2 šolje ulja
  • oko 250-275 ml mleka
  • 1 jaje
  • malo zelene kolačarske boje
  • malo crvene kolačarske boje
  • 50-80 g suvog grozđa

Opis

  • Ostaviti kvasac da raste, u brašno staviti šećer, so, ulje, pa sa toplim mlekom umesiti testo. Dodati kvasac i, ako je potrebno, još malo tople vode da se dobije mekano testo. Podeliti ga na tri dela, s tim da jedan bude nešto veći. U taj veći deo dodati crvenu boju i suvo grožđe, dobro izraditi testo i ostaviti na toplom. U drugi deo dodati zelenu boju, a treći ostaviti takav kakav je. I ova testa ostaviti na toplom.
  • Kad su testa udvostručila zapreminu, pobrašniti što i od crvenog testa napraviti valjak. Belo testo rastanjiti oklagijom i umotati valjak. Lepo ušuškati.
  • Razvući sada zeleno testo i njime obložiti ceo valjak, lepo saviti krajeve ka unutra.
  • Hleb staviti u podmazan pleh i ostaviti da odmara. Premazati ga mlekom i peći dok se ne uhvati lepa korica. Izvaditi ga iz pećnice, umotati u krpu da se ohladi, pa seći na kriške.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Za komentarisanje je potrebna prijava. Prijava

.