Mafini sa čvarcima

Objavljeno 26.11.2017. od Kata Vuletić

Sastojci

  • 300 g brašna
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • 2 kašike suvog peršuna
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • pola kašikice belog luka u prahu
  • 120g čvaraka
  • 30 g svinjske masti
  • 2 jajeta
  • 10 g kvasca
  • 1 dl jogurta
  • pola dl mlakog mleka
  • kima za posipanje

Opis

40'
30'
0
  • Kvasac staviti u mlako mleko u kom se rastvori pola kašikice šećera, sačeka da proradi i sa tim se pomeša brašno, so, suvi peršun, mleveni čvarci, mast, jedno jaje i jogurt.
  • Mesi se dok ne prestane da se lepi za prste.
  • Testo se ostavi da malo naraste, pa se otkidaju kuglice i stavljaju u podmazane modle za mafine.
  • Ostavi se da stoji dok se rerna ne ugreje na 200°C.
  • Premaže se umućenim jajetom i pospe obilno kimom i stavi na pečenje.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA