Masna štrudla

Objavljeno 15.02.2016. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 20 g kvasca,
  • 1 kašika šećera
  • 1dl vode
  • 2 dl mleka
  • 1 jaje
  • 5 kašika ulja
  • malo soli,
  • pola kilograma brašna.
  • Fil: 100 g masti,
  • 200 g suvog grožđa
  • 200 g oraha
  • 1 vanilin šećer
  • 100g kristal šećera.

Opis

45'
30'
3
0
  • Priprema: u dubljem sudu izmrviti kvasac pa preliti mlakom vodom dodat secer i malo brasna i ostaviti na toplom da nadodje.U vanglicu sipati polovinu brasna dodati mleko, ulje, jaje, malo soli l nadosli kvasac.Postepeno dodavati preostalo brasno. Ostaviti da naraste.
  • Oblikovati dve jufke i razvuci ih oklagijom. Prvu premazati sa 50 g masti, posuti kristal secerom i rasporediti suvo grozdje, preko staviti drugu razvucenu jufku premazati sa mascu posuti secerom, vanilin secerom i sa 200 g mlevenih oraha.Urolati, tepsiju obloziti pek papirom i staviti štrudlu, ostaviti da odstoji oko pola sata.
  • Šporet zagrejati na 200 stepeni, i peći strudlu dok lepo ne porumeni.

Bonus saveti

Ovo je božanstvena štrudla, niko je ne pravi tako dobro kao moja mama a uživa cela porodica, i miris i ukus i ljubav

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam