Mašnice sa makom

Sastojci

  • Za testo:
  • - 600 g brašna
  • - 20 g svežeg kvasca
  • - 250 ml mleka
  • - 120 g šećera
  • - 3 jaja
  • - 70 g margarina
  • - 1/ 2 kašičice soli.
  • Za fil:
  • - 200 g mlevenog maka
  • - 100 g šećera
  • - 75 ml mleka
  • - 1 kesica vanilin šećera.
  • Za premazivanje:
  • - 1 žumance
  • - malo ulja.

Opis

70'
25'
0
  • 1.Izmrviti kvasac u mlakom mleku, dodati malo šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe. U međuvremenu, penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati preostalo mleko, margarin i so, pa sve dobro promešati. Na kraju dodati i nadošli kvasac, pa uz dodavanje brašna umesiti glatko testo. Prekriti ga krpom i ostaviti oko 40 minuta da nadođe. 2.U međuvremenu pripremiti fil: u mleko dodati šećer i vanilin šećer, pa staviti na ringlu da provri. Vruću tečnost preliti preko maka, sve lepo izmešati i ostaviti sa strane da se ohladi. 3.Nadošlo testo premesiti i podeliti na 12 jednakih loptica. 4.Svaku razviti u krug, pa naneti kašiku pripremljenog fila i ravnomerno razmazati. 5.Uviti u rolnu, a oba kraja saviti nadole, tako da se spoje. Oštrim nožem ili skalpelom zaseći sa obe gornje strane, s tim što sredina peciva ostaje nerasečena. Prstima razvući rasečene delove ka spolja, kako bi dobili izgled mašnice. 6.Poređati ih u pleh obložen pek papirom i ostaviti da malo narastu. Zatim ih premazati umućenim žumancetom i peći na 200 stepeni dok ne porumene.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter