Mini pani pizze

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 3 dcl vode
  • 3 dcl mleka
  • 1 kašikica šećera
  • 1,5 kašikica soli
  • 1 kvasac
  • 1,5 dcl ulja
  • 1 margarin
  • 1 pavlaka
  • 1 kašikica soli
  • 2 žumanca
  • 4 kašike brašna
  • 150 gr stišnjene šunke
  • 150 gr kačkavalja
  • 300 gr kečapa
  • 1 kesica origana

Opis

40'
45'
0
  • U lonče staviti kvasac, mlako mleko i kašikicu šećera i ostaviti da nadođe. U vanglicu staviti brašno, vodu, šećer, so i ulje i nadošli kvasac.
  • Zamesiti glatko testo i ostaviti da kisne 1 sat.
  • Podeliti testo na 2 dela. Razviti svaku polovinu u širini pleha a u dužini razviti što duže. Razvijeno testo premazati filom.
  • Margarin, pavlaku, so, žumanca i brašno pomešati i mikserom dobro izmutiti. Premazati sa tim oba testa, zatim uviti u rolat uzdužno pa seći na kriške debljine prsta. Ostaviti testo pola sata da kisne.
  • Preko mini testa filovati kao za pizzu (po želji). Svaku mini pizzu premazati kečapom, preko staviti malo salame, malo sira i posuti origanom. Staviti da se peče.
  • Peći na 200 stepeni 45 minuta. Kada je pečeno izvaditi iz rerne i prekriti vlažnom krpom jedno deset minuta a zatim poslužiti. Od ove količine dobije se 60 mini pizza.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA