Mirisna štrudla sa orasima
Sastojci
- 1/2 l mleka
- 1/2 kockice Alfa kvasca
- narendana kora od 1 limuna
- 1 margarin
- 4 zumanca
- 5 kasika secera
- brasno po potrebi
- Potrebno je za nadev:
- 400 gr mlevenih oraha
- iscedjen sok od 2 narandze
- 70 gr margarina
- 7 kasika secera u prahu.
- Potrebno je jos:
- 7 kasika ulja i 7 kasika vode za premazivanje strudle
- secer u prahu za posipanje strudle
Opis
- U mlako mleko staviti kvasac da nadodje.Dodavati brasno po potrebi,narendati koru od 1 limuna i umesiti glatko testo.Testo ostaviti da naraste.Posebno penasto umutiti zumanca sa margarinom i secerom.Nadoslo testo premesiti i podeliti na 4 dela.Svaki deo razvuci oklagijom,premazati umucenom smesom i redjati jedan na drugi.Poslednji deo se ne premazuje.Oklagijom razvuci testo u cetvrtastu koru i premazati je nadevom.Nadev se priprema na sledeci nacin:Margarin penasto umutiti sa secerom u prahu,dodati mlevene orahe i sok od narandze.Lepo promesati da se sastojci sjedine.Koru premazanu sa nadevom uviti u rolat i ostaviti malo da naraste.Kada naraste premazati je mesavinom ulja i vode i peci na 200 C dok ne porumeni.U toku pecenja vaditi strudlu par puta i premazivati je vodom i uljem.Pecenu strudlu posuti secerom u prahu.Prijatno!
Komentari