Panona lisnati kroasani

Objavljeno 05.02.2016. od Sandra Marković

Sastojci

  • 800-900 gr mekog brasna tip 400
  • 1/2 l mleka
  • 2 zumanca
  • 1 margarin
  • 40 gr Alfa kvasca
  • 2 kasike ulja
  • kasicica secera
  • 1,5 kasicica soli

Opis

100'
35'
0
0
  • Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe. U više od pola količine brašna dodati žumanca, ulje, so, šećer i mleko sa kvascem. Mesiti i postepeno dodavati brašno, dok testo ne bude glatko. Ostaviti da odstoji 1 sat na toplom. Podeliti testo na 8 loptica, pa ih posle 15 minuta razvući oklagijom da budu veličine tanjira. Naslagati ih jednu na drugu, obavezno renđajući zamrznut margarin između svake. Sve zajedno još jednom razvući na 1/2 cm debljine i podeliti na četvrtine, pa svaku četvrtinu još na 6 delova. Umotati kiflice od sireg dela prema užem i ređati ih u podmazan pleh. Premazati umućenim belancetom, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C dok ne porumene. Prijatno!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam