Paradajz skoljkice

Objavljeno 31.10.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • Za testo:600 g brašna 1 kašičica soli 1 kašika šećera 1 kašika kisele pavlake 2 kašičice suvog kvasca 1 šoljica maslinovog ulja oko 300 ml paradajz soka Nadev:2 paradajza nekoliko kašičica krem sira nekoliko listića svežeg bosiljkaI još:1 jaje za premaz malo semenja po izboru - za posipanje

    Opis

    • Prosejati brašno, pa mu dodati suve sastojke. Staviti ulje i pavlaku, a paradajz sok ugrejati, pa umesiti mekanije testo. Ostaviti da udvostruči zapreminu. Za nadev iseći paradajz na sitne kockice, odstraniti deo sa semenkama.
    • Nadošlo testo istresti na radnu površinu pa rasući koru oklagijom, na debljinu malog prsta. Čašom ili modlom vaditi krugove. Na svaki staviti po kašičicu - dve krem sira, kockice paradajza i nekoliko listića svežeg bosiljka.
    • Ređati u pleh obložen pek-papirom i ostaviti da odmore, taman dok se pećnica ugreje.
    • Pred pecenje premazati umucenim jajetom i posuti semenom curikota, pa peci u dobro ugrejanoj rerni da fino porumeni.

    Povezano

    Komentari

    Molimo da se prijavite Prijava

    .