Pica rolnice

Objavljeno 23.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • Za testo:
  • 5 dl mleka
  • 1
  • 5 kasika secera
  • 1 kocka svezeg kvasca
  • 1 kg brasna
  • 1 kasika masti
  • 80 ml ulja
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasika sirceta
  • Za premazivanje: 140 g margarina
  • 2 zumanceta
  • Za fil:
  • 400 g salame
  • 300 g kackavalja
  • 100 ml kecapa
  • 1 kesica origana
  • Ostalo:
  • 2 belanceta

Opis

  • U malo mlakog mleka razmrviti kvasac, dodati secer i kasiku brasna iostaviti da nadodje. Za to vreme pomesati polovinu brasna sa uljem isircetom, dodati so, mast i nadosli kvasac. Zamesiti glatko testo,postepeno dodavajuci preostalo brasno. Testo ostaviti da nadodje oko30 minuta. Podeliti ga na 6 jufki, prekriti krpom i ostaviti daodstoje oko 15 minuta.Zatim svaku jufku razviti tanko u pravougaonik ina nekoliko mesta zarezati jednu trecinu testa. Umutiti zumanca samargarinom i premazati razvijeno testo. Posuti rendanom salamom,kackavaljem, kecapom i origanom.Uviti u rolat.Iseci na 5rolnica.Postupak razvijanja i filovanja testa ponavljati, dok se neutrosi sav materijal.Rolnice poredjati u pleh oblozen pek-papirom,prekriti ih krpom i ostaviti da nadodju jos 15 minuta. Premazatuumucenim belancima.Rernu zagrejati na 170 C, staviti rolnice ipovecati na 200, pa peci 25-30 minuta. Gotove rolnice prekriti krpomna 10 minuta i izvaditi iz pleha.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA