Pita sa mesom

Sastojci

  • 200ml mleka
  • 200ml vode
  • 20g kvasca
  • 2 kašike ulja
  • 500-600 g  brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike kisele pavlake
  • Za fil:
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica začina
  • 1/2 kašičice bibera
  • Za premazivanje kora:
  • 50 g putera ili margarina

Opis

30'
30'
0
  • Zamesiti testo od datog materijala i ostaviti testo malo da odstoji dok pripremamo fil. Iseckati sitno crni luk pa ga propržiti na malo ulja dodati mleveno meso i začine. Fil malo prohladiti.
  • Testo odstajalo odvojiti na dva dela svaki deo rastanjiti sto tanje i premazati istopljenim margarinom ili puterom i sipati trećinu fila. Koru presaviti sa četri strane u kocku.
  • To isto uraditi i sa drugim delom testa. Pleh podmazati pa staviti prvu koru preko kore staviti trećinu fila od mesa pa odozgo drugu koru.... Pitu dekorisati po želji ja sam pravila cvetiće od testa. Celu pitu premazati žumancetom posuti susamom i peći na 180.C. oko 30 min.Uživati u svakom zalogaju....

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA