Pituljice sa sirom

Objavljeno 14.02.2017. od Marina Ignjatovic

Sastojci

  • 500 gr brašna
  • pola svežeg kvasca
  • 1 mala kašika soli
  • 1 mala kašika šećera
  • 1 dl ulja
  • 2 dl jogurta
  • voda
  • Nadev :
  • 300 gr sira
  • 1 jaje
  • malo soli
  • peršun

Opis

  • Kvasac preliti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , so i šećer pa dodati jogurt , ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.Ostaviti na toplom da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na osam jednakih jufki.Svaku jufku pomoću oklagije blago razvući i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Umutiti jaje i so , dodati izmrvljeni sir i sitno seckani peršun, promešati i stavljati na testo stim da od ivice ostane za prst širine nepremazano testo.Rernu zagrejati na 250 stepeni i po stavljanju pleha u njega smanjiti na 200 stepeni i peći oko 15 minuta.

Bonus saveti

u fil moze da se doda i sunka i malo kecapa ko voli.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA