Pizza "Suncokret"

Sastojci

  • Testo za 2 pice
  • 700 g brašna,
  • 1 dl maslinovog ulja,
  • 1 dl mleka,
  • 2 dl mineralne vode,
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašičica šećera,
  • 1-2 kašičice soli,malo origana
  • Za nadev:
  • 6-8 viršli,
  • nekoliko kašika kečapa,
  • 150 g mariniranih šampinjona,
  • 250 g pilećih grudi u crevu,
  • 150-200 g trapista

Opis

  • Prosejati brašno, dodati sve sastojke, pa umesiti mekano testo. Ostaviti da se udvostruči. Istresti testo na radnu površinu, odvojiti na dve lopte, za dve pizze. Razvući koru i poređati viršle u krug.
  • Viršle preklopiti testom, pa zarezati 3 puta.
  • Zajedno sa pek-papirom preneti u pleh, pa okretati viršle u istom smeru. Još malo oblikovati testo rukama u plehu.
  • Premazati sredinu kečapom, posuti narendanim pilećim grudima u crevu, šampinjonima, sirom i origanom. Ostaviti pizzu da odmara još malo, taman dok se ugreje pećnica. Peći da fino porumeni.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA