Pletenica od testa

Objavljeno 26.02.2016. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 600 gr. brašna
  • 1 kvasac
  • 3 dl mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 jaje
  • 150gr. margarina
  • Sastojci za fil:
  • 400gr. mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 jaje
  • 5 kašika zejtina
  • so i začini po ukusu

Opis

60'
15'
0
0
  • U 3dl mlakog mleka staviti kvasac, so, šećer i malo brašna. Čekati da nadođe. U drugu posudu staviti jaje, ostatak brašna , margarin i polako sipati mleko s kvascem. Dobro umesiti testo, raditi ga sve dok ne prestane da se lepi na prste. Ostaviti ga da nadođe. Crni luk iseckati, malo propržiti i dodati mleveno meso. Dinstati ga uz povremeno dodavanje vode. Pri kraju dodati paradajz pire, so i začine po ukusu. Nadošlo testo premesiti i razvući oklagijom u pravougaonik debljine 0.5 cm.
  • Bočne strane testa zaseći prema unutra na trake širine 1.5cm tako da u sredini ostane dovoljno prostora za punjenje. Spoljne trake sa obe strane pravougaonika preklopiti ka unutra da fil ne bi iscurio. U sredini naneti fil od mesa, a zatim zasečene trake isplesti. Urađenu pletenicu premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni, oko 15min. Vreme pripreme je oko 60min. cena jela 300din.

Bonus saveti

i ukus i izgled je glavna karakteristika

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam