Pletenica sa čokoladom

Sastojci

  • Za testo:
  • 2 dl mlakog mleka
  • 2 dl vode
  • 40 g kvasca
  • 3 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 700 g brašna
  • Za premazivanje:
  • 150 g margarina
  • 1 žumance
  • I jos je potrebno 300 g čokolade.

Opis

  • U odgovarajućoj posudi staviti mleko, kvasac, vodu, šećer i nekoliko kašika brašna. Kašikom razmutiti masu, da nema grudvica. Ostaviti 5 minuta da krene kvasac. Zatim dodati jaje, belance, so i sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti ga da naraste.
  • Naraslo testo podeliti na 5 loptica i svaku lopticu razvući veličine plitkog tanjira. Premazati margarinom svaku, sem zadnje. Poslagati jednu na drugu i ponovo razvući testo, po mogućstvu pravougaonog oblika. Preko sredine testa staviti čokoladu, a točkićem preseći trake od čokolade do ivice testa na trake oko 1,5 cm.
  • Svaku traku prebaciti preko čokolade ali unakrsno, s jedne i druge strane, tako da dobijete pletenicu. Premazati je žumancetom, ostaviti još 10-ak minuta da krene testo i pecite ga 200 C dok ne porumeni.
  • Uživati u čokoladnom ukusu.
  • Prijatno.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA