Pljeskavice u domaćoj lepinji

Objavljeno 05.02.2016. od Sandra Marković

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 1 kocka Alfa kvasca
  • 1 kasika šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 dl mleka
  • 2 dl tople vode
  • 3 kašike ulja
  • Pljeskavice:
  • Potrebno je:
  • 600 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 kašika mlevene ljute paprike
  • 2 kašike senfa
  • so
  • crni mleveni biber
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike prezle
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • začin po ukusu
  • 1 kesica praška za pecivo.

Opis

  • Domace lepinje.U toplo mleko staviti kocku kvasca i secer da nadodje, zatim zamesiti meko testo sa ostalim sastojcima.Testo pokriti krpom i ostaviti da kisne.
  • Testo podeliti na 5 loptice i svaku rastanjiti rukom.Ostaviti ih jos 20 min.da nadodju pa ih zasecite tupim nozem.Poredjajte ih u podmazan pleh i svaku premazite mlakom vodom.
  • Pecite ih u zagrejanoj rerni na 250 C 15 min.pa smanjite temperaturu na 150 C i pecite jos malo
  • .Pecene lepinje opet premazite mlakom vodom i uvijte u krpu da bi bile mekane.
  • Pljeskavice. Crni luk sitno iseckati,dodati sve ostale sastojte i zamesiti testo.Ostaviti da prenoci u frizideru,oblikovati i peci pljeskavicve na rostilju.
  • Prijatno!

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Za komentarisanje je potrebna prijava. Prijava

.