Pogača „Slavski cvet“

Sastojci

  • 300 ml mleka
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašikica šećera
  • 150 ml mineralne vode
  • 2 jajeta
  • 150 ml ulja
  • 2 kašike soli
  • 850 gr brašna
  • 100 gr margarina
  • susam, kim za posipanje

Opis

60'
40'
0
0
  • U mlako mleko stavite šećer, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna. Ostavite par minuta da kvasac nadođe.
  • U vanglicu stavite mineralnu vodu, ulje, 1 jaje i 1 žumance i so. Promešajte, zatim sipajte mleko sa nadošlim kvascem. Dodajte brašno i zamesite testo. Ostavite na toplom da nadođe 45 minuta.
  • Nadošlo testo premesite i podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite 30x40 cm, premažite margarinom i urolajte. Zatim isecite po dva parčeta sa krajeva širine 3-4 cm. Od dva rolata treba da dobiijete 8 takvih delova koje stavite u sredinu podmazane tepsije prečnika 30 cm. Rolate iseći na trouglove i naizmenično složiti u tepsiju oko središnjeg dela.
  • Ostavite još 45 minuta da pogača naraste, zatim je premažite umućenim belancetom, posolite. Središnji deo pospite susamom, samu sredinu kimom.
  • Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam