Pogačice

Objavljeno 03.02.2017. od jelena nikolic

Sastojci

  • 200 g psenicnog brasna
  • 150 g kukuruznog brasna
  • 150 g razenog brasna
  • 250 g margarina
  • 250 g kuvanog pasiranog krompira
  • 2 jajeta
  • 1 kasicica soli
  • 1/2 kockice kvasca
  • 150 ml mleka
  • kim

Opis

  • Krompir skuvati i propasirati. U mlakom mleku rastopiti kvasac. Penasto umutiti margarin, dodati jaje, žumance, pasiran krompir, so, nadošli kvasac i pšenično, kukuruzno i raženo brašno.
  • Umesiti testo, pa ga ostaviti da odstoji 5-6 sati u frižideru. Zatim testo razvući na pobrašnjenoj podlozi, pa ga preklopiti sa leve i sa desne strane ka sredini, pa odozgo i odozdo ka sredini. Ostaviti da odstoji jos 30 minuta u frižideru. Taj postupak ponoviti 3 puta.
  • Zatim testo razvući da bude debljine oko 1 cm, pa čašicom ili modlicama vaditi pogačice. Ređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Umutiti belance koje je ostalo i premazati pogačice. Posuti kimom.
  • Peći u rerni zagrejanoj na 200 C, dok ne porumene. Prijatno!

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

.