Prelivena strudla sa dzemom
Sastojci
- Za testo:
- 600 g brašna
- 2 dl mleka
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 kvasac
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- Za premazivanje:
- 1 jaje
- Za fil:
- par kašika džema po izboru
- Za preliv:
- 2 dl mleka
- 1 šolja šećera
Opis
- Razmutiti kvasac u toploj vodi sa solju i šećerom. Ostaviti 10 minuta da nadođe. Onda dodati 2/3 brašna, mleko, ulje i jaja. Izmešati i ostaviti da odstoji 40 minuta. Biće lepljivo testo. Posle dodati ostatak brašna, premesiti. Treba da bude jako meko teato, ali da se ne lepi. I ostaviti ga još 20 minuta. Podeliti testo na dva dela. Premesiti ih i razvući u kvadrate. Po kvadratu iseći trake željene debljine. Premazati ih sa džemom i urolati. Poslagati ih u podmazan pleh i premazati umućenim jajetom. Peći ih dok lepo ne narastu i ne porumene. Staviti u šerpicu mleko i šećer. Kuvati nakon što provri još 5 minuta. Štrudlice prelivati kašikom. Sve lepo preliti.
Komentari