Puter pogaca
Sastojci
- 1/2 kg brasna
- 1/3 kvasca
- 2.5 dl mleka
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
- 5 kasika ulja
- 2 jaja
- po zelji susam
- po zelji seme lana
- 80 gr omeksalog margarina
Opis
- 1.U toplo mleko staviti kvasac,secer i kasiku brasna i ostaviti 10 minuta da kvasac radi.
- 2.U vanglicu sipati brasno,so,ulje,1 jaje i nadosli kvasac i zamesiti testo i ostaviti da nadolazi 40 minuta.
- 3.Testo rezmesiti i podeliti na 2 dela jedan manji a drugi veci.
- 4.Veci deo podeliti na pet loptica.Svaku razvaljati u krug manjeg tanjira i premazivati margarinom i razvaljati oklagijom velicine tepsije fi 30 cm. i ostaviti u tepsiju.Iseci na 8 delova ali ne do kraja.Svaki trougao iz sredine zavrnuti prema spolja.
- 5.Manji deo,odseci malo za lopticu za sredinu.Ostatak podeliti na 5 delova.Svaki razvaljati velicine malog tanjira i premazivati margarinom,razvaljati velicine tepsije i iseci na 8 trouglova.Svaki trougao saviti sa sire strane i stopiti izmedju trouglova u tepsiju.Ostaviti da naraste 30 minuta.Premazati umucenim jajetom i posuti krug u sredinu semenom lana i manje loptice-trouglove susamom i peci 30 minuta na 180 stepeni.Da bi pogaca bila mekana pre nego sto se izvadi iz tepsije poklopite je krpom 15 minuta pa onda izvaditi.
Komentari