Rol kobasice

Objavljeno 27.04.2016. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 400g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 20g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 130ml toplog mleka
  • 100ml tople vode
  • 50g putera
  • 8 kobasica ili viršli
  • Za premazivanje:
  • 1 žumance
  • 2 kašike mleka
  • susam

Opis

50'
25'
0
0
  • U toplo mleko dodati kvasac i malo šećera. Ostaviti da odstoji da kvasac naraste
  • .U vangli sjediniti brašno, so, nadošli kvasac, toplu vodu i omekšali puter. Umešati dobro sastojke i izraditi testo. Ostaviti testo da odstoji 30min.
  • Nadošlo testo premesiti. Oklagijom razvući testo na 40 X 40cm. Razvučeno testo iseći na trakice da bude ukupno 16 komada.
  • Kobasice preseći na pola. Uvijati tako što počnemo od jednog kraja kobasice i rolamo tako da testo uvek bude na polovini, da se ne preklapa.
  • Urolane kobasice poređati u plehu obloženom papirom za pečenje. Pomešati žumance i mleko, pa premazati testo. Posuti susamom i ostaviti oko 30min.
  • Rernu zagrejati na 180stepeni i peći dok ne porumene oko 25 min.

Bonus saveti

Jako ukusne kifle sa kobasicama ili viršlom

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam