Rol-virsle

Objavljeno 20.10.2015. od Suzana Mitic

Sastojci

  • Za testo:
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 40 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika soli
  • 700 g brašna
  • Za premazivanje:
  • 1 žumance
  • 200 g margarina
  • 20 g susama
  • 12 virsli.

Opis

70'
20'
0
  • U odgovarajućoj posudi stavite mlako mleko, vodu, šećer, kvasac i nekoliko kašika brašna.
  • Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac. Nadošli kvasac isipati u veću vanglu dodati ostale sastojke i zamesite glatko testo.Pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči.
  • Nadošlo testo podelite na 8 loptica.
  • Svaku lopticu razvući oglagijom do veličine plitkog tanjira i premažite rendanim margarinom.
  • Svaku lopticu stavljajte jednu preko druge.
  • Poređati svih osam, zadnju koru ne mazati margarinom.
  • Sve razviti ​u pravougaonu ploču ali ne mnogo tanko. Preseći na pravougaonike, ali tako da svaki pravougaonik bude veći od viršle.
  • Stavite viršlu preko sredine testa i točkićem preseći na trake od po 1 cm širine.
  • Preklopiti trake jednu preko druge tako da se dobije rol viršla.
  • Postupak ponavljti dok ne potrošite sve viršle. Poredjajte ih u pleh sa manjim rastojanjem, premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.
  • Peći na 200 C dok ne porumene.
  • Prijatno.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter