Rol-virsle
Sastojci
- Za testo:
- 1 jaje
- 1 belance
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 40 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 700 g brašna
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- 200 g margarina
- 20 g susama
- 12 virsli.
Opis
- U odgovarajućoj posudi stavite mlako mleko, vodu, šećer, kvasac i nekoliko kašika brašna.
- Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac. Nadošli kvasac isipati u veću vanglu dodati ostale sastojke i zamesite glatko testo.Pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči.
- Nadošlo testo podelite na 8 loptica.
- Svaku lopticu razvući oglagijom do veličine plitkog tanjira i premažite rendanim margarinom.
- Svaku lopticu stavljajte jednu preko druge.
- Poređati svih osam, zadnju koru ne mazati margarinom.
- Sve razviti u pravougaonu ploču ali ne mnogo tanko. Preseći na pravougaonike, ali tako da svaki pravougaonik bude veći od viršle.
- Stavite viršlu preko sredine testa i točkićem preseći na trake od po 1 cm širine.
- Preklopiti trake jednu preko druge tako da se dobije rol viršla.
- Postupak ponavljti dok ne potrošite sve viršle. Poredjajte ih u pleh sa manjim rastojanjem, premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.
- Peći na 200 C dok ne porumene.
- Prijatno.
Komentari