Sladak cvet

Objavljeno 07.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • Za testo
  • 700 g brašna,1 kocka kvasca,300-350 ml toplog mleka,100 ml ulja,100 g šećera,1/2 kašičice soli,2 jajeta,1 kesica praška za pecivo,1 kesica vanilin šećera,1 limun (rendana korica)
  • Za fil
  • 50 g šećera,150 g braon šećera,2 kašike čokolade u prahu,po želji cimeta,1 kesica vanilin šećera
  • I jos
  • oko 200 g krem-margarina,1 žumance (za premaz),malo susama,malo šećera u prahu (za posipanje)

Opis

  • Umesimo testo od navedenih sastojaka i ostavimo da odmori. Potom ga podelimo na šest delova, od kojih je jedan manji.
  • Od jednog dela razvučemo oklagijom koru, premažemo krem-margarinom i pospemo prethodno spremljenom mešavinom. Malo pritisnemo rukama fil.
  • Umotamo koru u rolatić. Isto uradimo i sa ostala četiri veća komada testa.
  • Od rolatića formiramo prstenove, a od manjeg komada testa valjak.
  • Pleh obložimo pek-papirom i položimo prstenove, formirajući latice cveta, malo ih pritiskajući u sredini da se spoje.
  • Latice povežemo valjkom motajući ga gore-dole kroz prstenove.
  • Latice "cveta" zasečemo nožem, malo prstima šireći krajeve.
  • Gotovu pogaču premažemo žumancetom, sredinu pospemo susamom i ostavimo da nadođe. Pečemo je u zagrejanoj rerni da fino porumeni. Još toplu pogaču obilno pospemo šećerom u prahu. Prijatno!!!

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA