Slana štrudla

Sastojci

  • Za testo : 1 kg brašna
  • 500ml.mleka
  • 100 ml. ulja
  • 2 jaja
  • 1 belance
  • 1 kockica Alfa kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • Za fil I: 2 velike kašike ajvara
  • 2 velike kašike sira
  • 1 jaje
  • Za fil II: 300 g blitve
  • 2 velike kašike sira
  • 1 jaje
  • Za fil III: 4 velike kašike sira
  • 1 jaje
  • 2 velike kašike pavlake

Opis

40'
45'
0
  • Umesiti testo od datih sastojaka i ostaviti da odmara 15 minuta. Zatim testo podeliti na dva jednaka dela. Svaki deo podeliti na tri dela. Napraviti sva tri fila i svaki podeliti na dva dela (za dva rolata). Razviti koru što tanje i premazati sa filom od blitve i uviti koru kao za štrudlu. Zatim razviti drugu koru iste veličine kao prva kora i premazati je sa ajvarom. Isto uviti kao za štrudlu Zatim razviti i treću koru i premazati je filom sa sirom i nju uviti kao štrudlu. Uplesti u pletenicu tri različite trake sa tri različita fila. Osraviti pogaču malo da odstoji .Premazati žumancetom. Staviti u pleh i peći 45min.180.C.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA