Slatka pica

Sastojci

  • Za testo:
  • - 600 g brašna
  • - 250 ml tople vode
  • - 200 ml kiselog mleka
  • - 100 ml maslinovog ulja
  • - 1 kašičica žutog šećera od trske
  • - 1 kašičica morske soli
  • - 20 g svežeg kvasca
  • Za filovanje:
  • - SLATKO OD ČERI PARADAJZA
  • Još:
  • - vanilin šećer
  • - kokosovo brašno
  • - 4 lista rozetle

Opis

60'
10'
0
5
  • Za testo:
  • U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, kvasac i sve dobro promešati varjačom.
  • Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo.
  • Dodati ulje i sve dobro umešati.
  • Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira.
  • Testo ponovo promešati.
  • Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja.
  • Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora.
  • Filovanje:
  • Na pripremljeno testo za slatku picu ravnomerno rasporedite čeri paradajz iz slatka i pospite izmedju sirupom iz slatka.
  • Ostaviti desetak minuta da testo nadodje i stavite u rernu zagrejanu na 250C stepeni do deset minuta, možda i pre, pratite da vam ne izgori.
  • Pečenu picu izvadite iz rerne i dodatno je pospite sirupom iz slatka i sa kašičicom kokosovog brašna. Ukrasite listovima rozetle. Picu iseći na 4 dela i poslužite uz dodatno posipanje kokosom i vanilin šećerom ili sirupom iz slatka.

Bonus saveti

Vi možete da koristite za filovanje slatke pice voće po želji sveže ili već tretirano.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam