Slatke kifle

Objavljeno 22.03.2016. od Biljana Mladenovic

Sastojci

  • 1 kg brašna,
  • 3 dl mleka,
  • 250 ml jogurta,
  • 250 ml ulja,
  • 1 kašika soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 10 g kvasca
  • 250 g margarina,
  • 1 jaje
  • eurokrem ili džem za punjenje,
  • šećer u prahu za posipanje.

Opis

60'
30'
0
  • U mlakom mleku razmrviti kvasac uz dodatak kašike šećera i brašna. Ostaviti ga da nadodje. Zatim pomešati polovinu brašna sa jegurtom i uljem, dodati so, preostalo mleko i nadošli kvasac.
  • Zamesiti glatko teso postepeno dodajući preostalo brašno. Ostaviti testo 10 minuta da odstoji, pa oblikovati veknu i podeliti je na dva dela.
  • Svaki deo podeliti na 7 delova, a potom svaki razviti oklagijom i premazati kockom margarina. Ređati ih jedan preko drugog (svaki premazati margarinom osim poslednjeg).
  • Ponoviti postupak razvijanja, premazivanja i slaganja i sa ostalih 7 delova. Ostaviti da odstoji oko 20 minuta, a zatim razviti i iseći na trougliće, pa puniti dzemom ili eurokremom i uvijati kiflice.
  • Krosane poređati u podmazan pleh i premazati ih umućenim jajetom. Ostaviti ih da odstoje još 60 minuta, pa peći u zagrajanoj rerni na 200 C dok ne porumene.
  • Posoliti šećerom u prahu.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter