Slatki cvetići sa čokoladom

Objavljeno 26.05.2017. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 800 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 jaje
  • 1 kašičica rendane limunove korice
  • 2 vanilin šećera
  • Nadev
  • 1 čaša čokoladne glazure
  • 1 kašičica maslaca
  • I još
  • 1 jaje za premaz
  • malo šećera u prahu

Opis

40'
20'
0
  • U prosejano brašno staviti so, šećer, kvasac, rendanu limunovu koricu, vanilin šećer i lepo promešati. U činijici pomešati jaje ovlaš umućeno viljuškom i ulje, pa sipati u brašno. Mleko i pavlaku smlačiti, pa sipajući malo po malo, umesiti testo srednje tvrdoće. Ostaviti ga da odmara na toplom da se udvostruči. Kad je nadošlo, istresti ga na radnu površinu i podeliti na loptice željene veličine. Nek odmore desetak minuta, a onda rasući korice veličine desertnog tanjirića. Čokoladnu glazuru spremiti po uputstvu i pomešati sa kašičicom maslaca koji je bio na sobnoj temperaturi. Promešati da masa bude kremasta i lako maziva. Dobijen fil premazati na donju polovinu korice.
  • Preklopiti gornju polovinu testa preko fila i blago prstima utapkati. Sekačem napraviti tri vodoravna reza,pazeći da ne idemo do krajeva. Sad ukoso rolamo testo, da dobijemo spiralicu.
  • Spiralu umotamo u vidu puža, a krajeve podviti ispod, da se ne bi podigli tokom pečenja. Tako raditi dok ne utrošimo sav materijal. Stavljati ih u pleh obložen pek-papirom i ostaviti da još malo nadođu.
  • Ugrejati pećnicu, a nadošla peciva premazati umućenim jajetom. Cvetići su gotovi kad fino porumene. Posuti ih šećerom u prahu.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA