Starinske mokre kifle

Objavljeno 03.01.2016. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • Starinski recept MOKRE KIFLE
  • Potrebno je;
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1 ½ dcl mlakog mleka
  • 600 gr brašna
  • 300 gr masti
  • 2 jajeta
  • pekmez za filovanje
  • šećer u prahu
  • .

Opis

30'
25'
0
0
  • Priprema: Kvasac izmrviti u mlako mleko, dodati šećer i brasno , pa ostaviti kvasac da nadodje. Za to vreme, u posudu sipati brašno, mast i jaja, pa tome dodajte nadošli kvasac. Sve dobro sjedinite, da se dobije glatko testo. Umotajte testo kuhinjsku krpu. Stavite testo u dublju vanglu i nalijte hladnom vodom da prekrije testo uvijeno u krpu. Ostavite testo tako da stoji, dok samo ne ispliva na povrsinu.
  • Testo izvaditi iz vode, razmotati krpu, posuti ga malo brašnom sa svih strana, prebaciti na brašnom posutu podlogu, premesiti i podeliti na 5 jufki. . Svaku jufku rastanjiti na krug, podeliti na 8 delova. Na svaki deo staviti malo pekmeza, pa urolati u kiflicu. Stavite papir za pečenje u tepsiju, poslažite kiflice i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite ih tako da ostanu blede. Pecene kifle uvaljajte u prah secer.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam