Štrudla sa čokoladom

Objavljeno 16.02.2017. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 300ml mleka
  • 200 ml voda
  • 1 kocka Alfa kvasac
  • 1 jaje
  • 3 kašiike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 5 kašika ulja
  • rendana kora limuna
  • 1 kg brašna
  • Potrebno za fil :
  • 200 gr čokolade
  • 4 kašika ulja
  • 4 kašika vode
  • Potrebno za posipanje :
  • šećer u prahu po želji
  • vanilin šećer po želji

Opis

60'
20'
0
  • Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko ,vodu,šećer izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaje,so,ulje ,isipajte nadošli kvasac,uzrendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.
  • Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.
  • Nadošlo testo podelite da dve lopte.Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).
  • Peći na 200 C oko 20 minuta . Ohladiti i seći štrudlu po želji.Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom-ako volite. Uživajte u ukusu.Prijatno !

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA