Strudla sa dzemom i keksom

Objavljeno 30.01.2016. od Tina Horvat

Sastojci

  • Za testo:
  • 600 g brašna
  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 kvasac
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje
  • 3 kašike mleka
  • Za fil:
  • 6 kašika džema od šipka
  • 4 kašike mlevenog keksa
  • 3 kašike šećera u prahu
  • Za preliv:
  • 200 g crne čokolade
  • 3 kašike mleka

Opis

0'
0'
0
0
  • Umutimo kvsac sa šećerom i vodom. Ostavimo malo da nadođe. Dodamo ostale sastojke i zamesimo testo. Ostavimo da naraste 1 sat. Pomešamo džem, keks i šećer u prahu. Razvučemo testo što tanje i premažemo filom. Pokrijemo ga i ostavimo malo da naraste. Pomešamo jaje sa mlekom pa premažemo celu štrudlu. Stavimo je da se peče u rerni na 200 stepeni. Kada je gotova stavimo je da se malo prohladi. Otopimo na pari čokoladu sa mlekom pa prelijemo preko štrudle. Ukrasimo po želji sa malo kaksa. Ostavimo da se ohladi i čokolada stegne pa sečemo.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam