Štrudla sa kečapom
Sastojci
- Testo:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 150 ml ulja
- 1 kvasac
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- Još:
- 100 ml kečapa
- malo origana
- 2 kašike maslaca
Opis
- Stavimo kvasac da nadođe sa mlekom šećerom i soli. U drugoj posudi pomešamo brašno i prašak za pecivo. Kada kvasac nadođe dodamo jaje i umutimo. Dodamo ulje i brašno sa praškom za pecivo. Umesimo testo koje se ne lepi za ruke i ostavimo na toplom da nadođe 30 minuta.
- Kada nadođe podelimo testo na dve loptice. Obe razvučemo. Jednu premažemo obilno margarinom. Drugu stavimo preko nje i opet razvučemo testo. Celu površimo premažemo kečapom. Uvijemo u rolat. Rolat malo razvučemo oklagijom. Naizmenično zasečamo rolat sa obe strane ali ne do kraja. Kako zasečemo tako okrenemo. Da umutrasnji deo bude na napred. Da se vidi kako je urolano i kečap. Tako uradimo duž celog rolata. Stavimo ga na pek papir. Pospemo ga sa origanom po želji.
- Pečemo u rerni nekih 30 minuta na 200 stepeni. Kada je gotov izvadimo ga i sečemo po želji.
Komentari