Štrudla sa kečapom

Objavljeno 30.01.2016. od tina horvat

Sastojci

  • Testo:
  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 1 kvasac
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • Još:
  • 100 ml kečapa
  • malo origana
  • 2 kašike maslaca

Opis

50'
30'
0
  • Stavimo kvasac da nadođe sa mlekom šećerom i soli. U drugoj posudi pomešamo brašno i prašak za pecivo. Kada kvasac nadođe dodamo jaje i umutimo. Dodamo ulje i brašno sa praškom za pecivo. Umesimo testo koje se ne lepi za ruke i ostavimo na toplom da nadođe 30 minuta.
  • Kada nadođe podelimo testo na dve loptice. Obe razvučemo. Jednu premažemo obilno margarinom. Drugu stavimo preko nje i opet razvučemo testo. Celu površimo premažemo kečapom. Uvijemo u rolat. Rolat malo razvučemo oklagijom. Naizmenično zasečamo rolat sa obe strane ali ne do kraja. Kako zasečemo tako okrenemo. Da umutrasnji deo bude na napred. Da se vidi kako je urolano i kečap. Tako uradimo duž celog rolata. Stavimo ga na pek papir. Pospemo ga sa origanom po želji.
  • Pečemo u rerni nekih 30 minuta na 200 stepeni. Kada je gotov izvadimo ga i sečemo po želji.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA