Štrudla sa makom
Sastojci
- 500g brašna
- 250ml mleka
- 30g kvasca
- 1 jaje
- 1 žumance
- 50g šećera
- 50g otopljenog maslaca
- Fil:
- 500g maka
- 300g šećera
- šolja i po mleka
- Premaz:
- 1 jaje
Opis
- U mlakom mleku razmutiti kvasac i šećer. Onda dodati ostale sastojke za testo i umestiti. Ostaviti da odstoji 20 ak minuta. Onda podeliti na 3 dela.
- Za fil pomešati mak i šećer. Mleko zagrejati skoro do vrenja. Dodavati u mak i šećer iz par puta. Ne sve od jednom i lepo mešati.
- Testo razvuci pa premazati filom i uviti u rolat.
- Zagrejati rernu na 200stepeni. Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem pa staviti štrudle. Premazati ih umućenim jajetom i staviti da se peku dok lepo ne porumene.
Komentari