Štrudla sa makom i suvim grožđem

Objavljeno 10.09.2016. od Jelena Nikolic

Sastojci

  • Za testo:
  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 60 g šećera
  • 1 kockica kvasca (ili 2 kesice suvog kvasca)
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 125 g maslaca
  • 1 limun-kora
  • Za fil:
  • 500 g mlevenog maka
  • 100 g suvog grožđa
  • 200 ml vrelog mleka
  • 3 kašike šećera
  • I još:
  • 1 žumance
  • malo prah šećera

Opis

50'
30'
0
5
  • U 100 ml toplog mleka izmrviti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostaviti da nadođe. U drugu posudu staviti preostalo mleko, jaja, otopljen i ohlađen maslac, šećer, so i rendanu koru jednog limuna. Dodati nadošli kvasac, pa sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti na toplom 30 minuta, pa ga premesiti i podeliti na dva dela. Razviti pravougaonike.
  • Mak preliti vrelim mlekom, dodati šećer i suvo grožđe, izmešati.
  • Filovati testo, ravnomerno rasporediti fil po celoj površini i uviti rolate.
  • Staviti ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Premazati ulupanim žumancetom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
  • Peći 30-40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
  • Ohlađene rolate posuti prah šećerom. Prijatno!

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam