Štrudla sa makom

Objavljeno 04.06.2015. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • Za testo 1 kockica Alpha kvasca
  • Malo soli
  • 3 supene kašike šećera
  • 3 žumanca
  • 250gr ulja
  • 500ml mleka
  • Za šaku manje od 1kg brašna
  • Za fil: 500gr mlevenog maka
  • 500gr šećera
  • 1 šolja od 250ml ulja
  • 2 kesice vanil šećera
  • 250ml mleka

Opis

60'
35'
0
  • Pripremiti fil tako što ćete sastojke za fil kuvati oko 10-15 minuta. Ostavite fil da se hladi dok pripremate testo
  • Izmrviti kvasac u 125ml mlakog mleka izmešanom sa 1 kašičicom šećera
  • Kad kvasac nadođe, mleko i kvasac sjediniti sa brašnom , žumencima, soli, ostatkom šećera I mleka i zamesiti testo.
  • Testo razviti u valjak, podeliti na 5 jednakih delova i od njih napraviti 5 jufkica
  • Jufkice čuvati na sobnoj temperaturi oko 30-35min pokriveno kuhinjskom krpom prethodno opranom bez omekšivača,da testo nadođe.
  • Kada je testo nadošlo, svaku jufkicu oklagijom razvući na radnoj površini koju ste prethodno posuli brašnom u pravougaonik tako da širinom odgovara širini pleha. Potrebno je pripremiti veliki pleh za šporet.
  • Ovaj pravougaonik filovati umućenim filom
  • Urolati testo
  • Svih pet jufkica razvući, nafilovati, urolati, poređati u pleh I probosti viljuškom na nekoliko mesta
  • Štrudlu peći na 200C oko 35 minuta

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA