Štrudla sa sirom i šunkom

Sastojci

  •  1/ 2 kg brašna
  •  3 jajeta
  •  1 dl ulja
  •  2 dl mleka
  •  20 g svežeg kvasca
  •  200 g sira
  •  100- 150 g šunke
  •  2- 3 kašike kisele pavlake
  •  1 kašičica šećera
  •  1 kašičica soli
  •  20 g margarina
  •  susam- za posipanje.

Opis

  • 1.Razmutiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. U vanglu ili posudu za mešenje sipati brašno, dodati mu 2 jajeta, belance, so, ulje i nadošao kvasac. Umesiti testo i ostaviti ga na toplom mestu da udvostruči zapreminu. 2.U međuvremenu napraviti fil- izmrviti sir viljuškom, dodati mu kiselu pavlaku i sitno seckanu šunku, pa sve sjediniti. 3.Naraslo testo premesiti, izručiti ga na pobrašnjenu površinu i razviti pravougaonu koru. 4.Sa veće strane pravougaonika rasporediti fil, urolati koru i podeliti je nožem na dva jednaka dela. 5.Rolate rasporediti u podmazan pleh, premazati žumancetom, posuti susamom, i preko rasporediti margarin iseckan na manje kockice. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu štrudlu prohladiti, pa iseći na parčiće željene debljine. Služiti toplo uz jogurt ili pavlaku.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA