Štrudla sa sirom

Objavljeno 16.10.2016. od Jelena Nikolic

Sastojci

  • Za testo:
  • 1 kg brašna
  • 500 ml mleka (mlakog)
  • 1 kockica (40g) svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike šećera
  • 2 jajeta
  • 150 ml ulja
  • Za fil:
  • 300 g sitnog sira
  • 2 jajeta
  • 1 kašika kisele pavlake
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje
  • susam

Opis

90'
45'
0
0
  • U 100 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašičicu šećera i kašičicu brašna i ostaviti da naraste, oko 15 minuta. U dublju vanglu sipati brašno, dodati nadošli kvasac, jaja, preostalo mleko, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo. Ostaviti da miruje oko pola sata. Ponovo premesiti na brašnom posutoj radnoj površini, razvući i podeliti na četiri dela. Razviti pravougaonike debljine 1cm.
  • Ulupati jaja, dodati sir i kiselu pavlaku, izmešati i filovati testo. Uviti rolate i staviti ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje.
  • Ulupati jaje, premazati štrudle, posuti susamom i ostaviti da odstoje oko 15 minuta. Peći oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Prijatno!

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam