Štrudlice s makom

Objavljeno 07.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 800 g brasna,1 soli,1 kasika secera,1 kocka kvasca,150 g maslaca,1 casa kisele pavlake,2 jajeta,375 ml toplog mleka
  • Za nadev
  • 400-500 g mlevenog maka,po ukusu secera,oko 2 dl vrelog mleka,1/2 kesice cimeta,kora od 1 limuna,malo ruma,1 vanilin secer
  • Za posipanje,malo secera u prahu,1 vanilin secer

Opis

60'
35'
0
  • Prosejati brašno, kvasac razmutiti i ostaviti da se podigne. Dodati brašnu, pomešanom sa solju i šećerom, staviti omekšali puter i margarin, jaja i pavlaku i po potrebi dodavajuci toplu vodu, umesiti meko testo. Ostaviti da odmara na toplom. Za to vreme, pomešati mak i šećer, to opet po ukusu, dodati vanilin šećer, cimet i rum, i polako sipajuci vrelo mleko, napraviti fil. Podeliti testo na nekoliko lopti, svaku razviti oklagijom, premazati filom i zarolati. Seći rolate na manje štrudlice, premazati umućenim jajetom i ostaviti da odmaraju dok se pećnica ne ugreje. Peći dok lepo ne porumene. Posuti štrudlice prah šećerom zamirisanim vanilin šećerom.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA