Štrudlice sa sirom

Objavljeno 15.06.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 100 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 5 kašika ulja
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera
  • 700 gr brašna
  • I još je potrebno :
  • 1 žumance
  • 30 ge susam
  • 300 gr sira
  • 200 gr margarina

Opis

  • U odgovarajuću činiju pomešati mleko,vodu,izmrviti kvasac,šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostaviri 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaje,belance,ulje,so,isipati nadošli kvasac i sa brašnom,koga postepeno dodajete,umesite glatko testo.Testo pkrijte krpom i ostavite da se usvostruči.
  • Nadošlo testo podeliti na dva dela a svaki deo još na 5 delova. Svaki deo razvući oklagijom,premazati margarinom i stavljati jedan na drugi.Zadnji se ne premazuje.Postupak ponavljati dok ne razvijete sve kore. Od svih 5 kora razvijete oglagijom četvrtastu koru.Na koru staviti izmrvljen sir i točkićem za testo preseći koru na tri dela ali po dužini da se dobiju tri trake.
  • Svaku traku saviti tri puta da se dobije oblik štrudle.Poređati u pleh koga ste obložili pek papirom.Žumance umutiti i premazati svaku štrudlicu.Posuti susamom. Peći na 200 C dok ne porumeni. Uživati u divnom ukusu. Prijatno !

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA