Trouglici sa ajvarom

Objavljeno 09.11.2015. od Marina Zdravkovic

Sastojci

  • 250 ml mleka,
  • 250 ml vode,
  • 100 ml ulja,
  • 1 jaje,
  • 2 kašičice soli,
  • 2 kašičice secera,
  • 1/2 kocke kvasca,
  • 1 kg brašna,
  • 300 g ajvara,
  • 1 čaša kisele pavlake,
  • 150 g salame,
  • 1 jaje,
  • po potrebi kečapa

Opis

40'
20'
1
  • Pomešati mleko i vodi i zagrejati, potom dodati kvasac i kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U dublju posudu sipati brašno, šećer, so, jaje, ulje i na kraju dodati nadosli kvasac. Testo fino umesiti. Ostaviti ga da odmori 15 minuta. Za to vreme salamu narendati i pomešati sa kiselom pavlakom. Zatim testo odvojimo na dva jednaka dela, a svaki deo na četri loptice. Svaku lopticu razviti veličine manjeg tanjirica premazivati topljenim margarinom i slagati jednu na drugu, poslednju ne premazivati. Zatim razviti koru u veći krug. Koru prvo premazati ajvarom. ..i preko ajvara naneti smesu od salame i kisele pavlake. Koru polako uviti u rolat, pa ga seći cik-cak ukoso da se dobiju trouglići. Postupak ponoviti i sa drugom korom. Trougliće poređati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i preko naneti na svaki po malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter