Trouglovi sa sirom

Objavljeno 22.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 200 ml mleka
  • 1 kasicica secera
  • 1,5 kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • fil:
  • 125 g margarina
  • 2 žumanceta
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • 400 g sira
  • premazivanje:
  • 2 belanceta
  • susam

Opis

60'
30'
0
0
  • Izmrviti kvasac,dodati secer i toplo mleko pa ostaviti da nadodje.
  • U odgovarajuću posudu sipati brašno, dodati so, ulje,j aje i nadošao kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
  • Naraslo testo podeliti na dva dela. Prvi deo testa razviti tanko u oblik pravougaonika i premazati polovinom fila. Preko narendati 200 g sira i uviti urolat. Tanjiricem iseći na trouglove i poređati u pleh obložen pek-papirom. Na isti način napraviti i drugi deo testa.
  • Ostaviti da odstoje 15-20 minuta, premazati belancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam