Uskršnja pogača

Objavljeno 04.06.2015. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 250 ml mleka
  • 2 žumanceta
  • Kockica Alpha kvasca
  • 2 Kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • Oko 750g brašna

Opis

25'
35'
0
0
  • Izmrviti kvasac u mlakom mleku izmešanom sa 1 kašičicom šećera
  • Kad kvasac nadođe, mleko i kvasac sjediniti sa brašnom i žumencima i zamesiti testo.
  • Čuvati na toplom oko 30-35min pokriveno kuhinjskom krpom prethodno opranom bez omekšivača,da testo nadođe.
  • Sa druge strane umutiti 2 žumanceta, 100g margarina, 100g vajkrema ili krem sira, 1 kašičicu soli
  • Testo koje je nadošlo oklagijom razvući na radnoj površini koju ste prethodno posuli brašnom u pravougaonik dimenzija 35x55cm
  • Ovaj pravougaonik filovati umućenim nadevom
  • Urolati testo i uviti ga u prsten.
  • Testo seći na delove širine 1,5-2cm, s tim da se ne seče do kraja. Svaki treći deo uvijajte prema sredini, a prva i svaka sledeća 2 dela ostaviti kakva jesu, samo ih malo izvrnuti.
  • Tako formiranu pogaču peći na 200C oko 35 minuta

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam