Uskršnja pogača
Sastojci
- 250 ml mleka
- 2 žumanceta
- Kockica Alpha kvasca
- 2 Kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- Oko 750g brašna
Opis
- Izmrviti kvasac u mlakom mleku izmešanom sa 1 kašičicom šećera
- Kad kvasac nadođe, mleko i kvasac sjediniti sa brašnom i žumencima i zamesiti testo.
- Čuvati na toplom oko 30-35min pokriveno kuhinjskom krpom prethodno opranom bez omekšivača,da testo nadođe.
- Sa druge strane umutiti 2 žumanceta, 100g margarina, 100g vajkrema ili krem sira, 1 kašičicu soli
- Testo koje je nadošlo oklagijom razvući na radnoj površini koju ste prethodno posuli brašnom u pravougaonik dimenzija 35x55cm
- Ovaj pravougaonik filovati umućenim nadevom
- Urolati testo i uviti ga u prsten.
- Testo seći na delove širine 1,5-2cm, s tim da se ne seče do kraja. Svaki treći deo uvijajte prema sredini, a prva i svaka sledeća 2 dela ostaviti kakva jesu, samo ih malo izvrnuti.
- Tako formiranu pogaču peći na 200C oko 35 minuta
Komentari