VASILICE

Sastojci

  • 200 ml mešavine vode i mleka
  • 20 g svežeg ALFA kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika masti
  • 1 kašičica soli
  • oko 450 g mekog brašna tip 400

Opis

120'
20'
0
  • U mlaku mešavinu mleka i vode staviti šećer i izmrvljen kvasac. Brašno pomešati s mašću i blago rukama utrljati da se dobije mrvičasta smesa. U nadošli kvasac staviti brašno, dodati so i umesti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Testo prekriti prianjajućom folijom i čistom krpom i natoplom mestu ga ostaviti 1 sat da nadodje. Nakon toga testo podeliti na 3 jednake lopte, toliko je ukućana kod nas, još malo ga premesiti i ostaviti ga 20 minuta. Ukljućiti rernu na 200 stepeni da se zagreje, a od testa oklagijom rastanjiti lepinjice debljine oko 0,5 cm. Pleh blago posuti brašnom, staviti vasilice i viljuškom ili slamčicom po vrhu izbosti inicijale ukućana. Svako će dobiti svoju vasilicu. Nakon 10 minuta staviti pleh u zagrejanu rernu i peći vasilice do blago rumene boje. Izvaditi ih iz pleha, malo poprskati po vrhu hladnom vodom i uviti u čistu krpu da se malo ohlade i ostanu mekane. Premazati vasilice medom i poslužiti ih uz praznični ručak.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA