Vaskrsnja pogaca

Sastojci

  • Za testo :750 gr. brašna
  • 250 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100ml ulja
  • jedna kocka kvasca
  • jedna kašičica šećera
  • dve kašičice soli
  • dva belanaca. Za fil : 100 gr margarina
  • dva žumanceta
  • jedna kašičica soli
  • 100 gr krem sira.I još treba jedno jaje za premazivanje.

Opis

30'
30'
0
  • U mlako mleko staviti kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U vanglici sjediniti belanca i ulje, zatim posoliti. Dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo. Ostaviti na toplom 30-40 min da testo nadođe.
  • Nadošlo testo premestiti zatim na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvući na 35*55 cm.. Izmiksati margarin, žumanca i krem sir zatim posoliti i premazati testo, a onda ga urolati. Urolano testo prebaciti u pleh formirajući krug ali da krajevi budu odvojeni.
  • Makazama seći rolat na 2 cm širine ali ne do kraja. Prvi isečeni deo okrenuti prema sredini, drugi i treći ostaviti gde jesu samo ih malo izokrenuti.Tako raditi sve do kraja. Pogaču ostaviti na toplom mestu 45 min zatim premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na, 200 stepeni oko 35 min ili zavisno od vaše rerne!

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter