Vaskrsnja pogaca
Sastojci
- Za testo :750 gr. brašna
- 250 ml mleka
- 100 ml vode
- 100ml ulja
- jedna kocka kvasca
- jedna kašičica šećera
- dve kašičice soli
- dva belanaca. Za fil : 100 gr margarina
- dva žumanceta
- jedna kašičica soli
- 100 gr krem sira.I još treba jedno jaje za premazivanje.
Opis
- U mlako mleko staviti kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U vanglici sjediniti belanca i ulje, zatim posoliti. Dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo. Ostaviti na toplom 30-40 min da testo nadođe.
- Nadošlo testo premestiti zatim na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvući na 35*55 cm.. Izmiksati margarin, žumanca i krem sir zatim posoliti i premazati testo, a onda ga urolati. Urolano testo prebaciti u pleh formirajući krug ali da krajevi budu odvojeni.
- Makazama seći rolat na 2 cm širine ali ne do kraja. Prvi isečeni deo okrenuti prema sredini, drugi i treći ostaviti gde jesu samo ih malo izokrenuti.Tako raditi sve do kraja. Pogaču ostaviti na toplom mestu 45 min zatim premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na, 200 stepeni oko 35 min ili zavisno od vaše rerne!
Komentari