Voćni tart na sprat

Sastojci

  • 300 grama brašna
  • 20 g svežeg kvasca
  • 150 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 3 kašike ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • po želji eurokrem
  • 200 g aronije
  • 100 g mlevene plazme
  • 1 žumance
  • po želji šećera u prahu.

Opis

90'
30'
0
  • Kvasac razmutiti u mlakom mleku uz dodatak šećera i malo brašna. Brašno prosejati, pa mu dodati vanilin šećer, ulje, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe oko pola sata.
  • Nakon tog vremena, testo premesiti i podeliti na jedan veći i drugi manji deo. Veći deo razviti u tanju koru, pa vaditi oblike u vidu srca( veličine kalupa u kojima će se tart peći).
  • Manji deo razviti u tanju koru, pa valjkom za testo napraviti mrežicu. Zatim od dobijene mrežice istim kalupima formirati oblik srca.
  • Najpre staviti najveće srce u najveći kalup, premazati ga eurokremom i posuti aronijom i mlevenom plazmom. Preko nadeva staviti rasečeno srce i krajeve lepo ušuškati kako nadev ne bi curio. Premazati umućenim žumancetom. Postupak ponoviti i sa preostala dva manja kalupa.
  • Pripremljene tartove staviti u veliki pleh od rerne i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Pečene tartove prohladiti, pa ih posuti šećerom u prahu.
  • Naslagati jedan na drugi i po želji, preliti otopljenom čokoladom.

Bonus saveti

Ukoliko Vam preostane testa, od njega možete napraviti cvetiće ili neke slične ukrase, rasporediti ih preko tartova i peći zajedno sa njima. Tart će na taj način biti još dekorativniji.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter