Zemičke

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 2 žumanca
  • 2 šoljice ulja
  • 2 kocke kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 1/2 litre mleka
  • 200 gr stišnjene šunke
  • 150 gr kačkavalja
  • 100 ml kečapa
  • 2 dcl pavlake
  • 1 žumance
  • susam za posipanje
  • listići margarina

Opis

  • U ½ litre mlakog mleka izmrvite dve kocke kvasca, dodajte 2 kašikice šećera I kašikicu brašna I ostavite da kvasac nadođe. U sud za mešenje stavite 1 kg brašna, dodajte nadošli kvasac, 2 žumanca, 2 šoljice ulja I kašikicu soli.
  • Zamesite testo.
  • Za fil sitno iseckajte salamu i sir, dodajte kečap i pavlaku i sve promešajte. Od pripremljenog testa kidajte parčad veličine knedle,stanjite rukom na dlanu, stavite fil, skupite krajeve, okrenite.
  • ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Ostavite u plehu da kisne 1 sat. Nakon toga premažite umućenim žumancetom, posolite, pospite susamom. Na svaku zemičku stavite listić margarina.
  • Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA