Kiflice sa makom

Objavljeno 19.04.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je : 375 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, 150 g putera ili margarina isečenog na kockice, 1 jaje, 100 g šećera u prahu, 75 ml mleka, korica i sok od pola limuna. Fil od maka: 200 g maka ( samlevenog ), 100 ml mleka, 100 g šećera i korica od pola limuna. Priprema: U šerpicu staviti šećer i mleko da se mleko zagreje a šećer otopi, dodati samleven mak i koricu od limuna, dobro sjediniti i ostaviti sa strane da se fil ohladi. Brašno,prah šećer i prašak za pecivi prosejati u vanglicu i izmešati sve zajedno, dodati puter ili margarin isečen na kockice i rukama utrljati margarin ili puter i brašno dok ne dobijete mrvičastu masu. Dodati koricu,sok od limuna, jaje i polako dodavati mleko i mesiti dok ne dobijete malo čvršće testo.. Izručiti na radnu površinu i mesiti još nekoliko minuta dok ne dobijete glatko testo, koje se odvaja od ruke. Testo podeliti na 3 dela, ostaviti u frižider da se testo ohladi, najmanje sat vremena. Izvaditi prvi deo testa iz frižidera, i rastanjiti veoma tanko, 1 do 2mm debljine. Premazati sa trećinom fila, ali ostaviti od početka kruga 1 do 2cm bez fila. Iseći na 16 delova i zaviti kiflice.Poređati kiflice na pleh prekriven pek papirom. Zagrejati rernu na 180°C i peći kiflice oko 20 minuta, pazite da vam, ne porumene, treba da se ispeku ali da ostanu bele . Ostaviti da se ohlade pa ih ili uvaljati u šećer u prahu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam